Imamo nove detalje o letjelici koja se srušila u Zagrebu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NEŠTO iza 22 sata u Zagrebu je došlo do udara objekta iz zraka i eksplozije. Snažan prasak čuo se u velikom dijelu grada. 

Istražitelji vjeruju da se radi o bespilotnoj letjelici

Kako je tijekom noći doznao Index iz dobro obaviještenih izvora, po dosad prikupljenim informacijama do kojih su nadležne službe došle tijekom očevida, na zagrebačkom Jarunu srušila se bespilotna letjelica, a ne avion, kako se nagađalo u javnosti.

 

Ipak, da bi se sa sigurnošću utvrdilo da se radi o većem dronu, na što se sumnja u ovoj fazi istražnih radnji, potrebno je obaviti dodatne provjere. Jedna od mogućnosti je bila i da se radi o objektu iz svemira, primjerice o dijelu satelita. No očevid zasad upućuje na to da je ipak riječ o bespilotnoj letjelici, moguće vojnoj.

Padobranima se nisu spustili ljudi

Kako smo doznali iz dobro obaviještenih izvora, s dva padobrana koji su pronađeni na dvije lokacije na Jarunu, više od kilometar od mjesta na kojem je nastao veliki krater u zemlji, nisu se spustili ljudi, nego se vjerojatno radi o dijelovima letjelice u kojima su pohranjeni podaci.

Utvrđuje se o kakvoj se točno bespilotnoj letjelici radi

Padobrani koji su se spustili su narančaste boje, vjerojatno kako bi se olakšalo traganje za njima. No ono što istražitelji još nisu utvrdili, ili se barem nikakve informacije o tome tijekom noći nisu mogle dobiti, jest o kakvoj se točno bespilotnoj letjelici radi. 

Pojavile su se tek neslužbene informacije da je tijekom očevida utvrđeno da se na dijelovima letjelice nalazi petokraka i natpisi na ruskoj ćirilici, no za to nema nikakve službene potvrde.

Pročitajte više