Imenik s popisom homoseksulaca kruži Internetom?

IAKO se prema informacijama iz nekih medija čini kako je na homoseksualnoj sceni u Hrvatskoj zavladala panika zbog gay-imenika koji kruži Internetom, korisnici foruma na gay.hr siteu misle kako nema razloga za paniku.

Naime, navedeni imenik već nekoliko godina kruži uokolo, pa su podaci koji se u njemu nalaze dosta zastarjeli, a prema informacija s gay.hr-a imenik se distribuira samo na nečiji zahtjev, odnosno samo u određenom krugu ljudi.

U imeniku navodno ima oko 800 brojeva bez osobnih podataka s karakteristima koje će zainteresiranima pomoći pri upoznavanju.

Naime, kada primjerica određena osoba dobije broj telefona mogućeg partnera, pozivom osobi koja ima imenik mogla je saznati o kakvoj se osobi radi, s kakvim karakteristikama, osobinama, što voli, itd.

Večernji list, međutim, piše kako se u imeniku čak nalaze i brojevi mobitela roditelja homoseksualnih muškaraca, a najviše se spominje ime nekog Igora, pa se često uz imena homoseksualnih osoba mogu pročitati napomene poput: "Igorov bivši dečko", "Igor ga zna" ili "Igorova kurva".

Osim toga, uz pojedina imena, navodno se nalaze i neugodni komentari, podaci o tjelesnim proporcijama, seksualnim apetitima, te drogama koje uzimaju. "Grozan, nizak, ćelav, informatičar", "crn, okrugla ciganska faca, bez veze" ili "iz Splita, kurva, voli šnjofati čarape" - samo su neki od opisa uz pojedina imena.

Korisnici na gay.hr forumu, međutim, šale se kako bi, kad već tako nešto postoji, mogli barem nadopisati neke pozitivne komentare o sebi, te u opticaj poslati "poboljšanu verziju imenika".

Kako saznaje Večernji, u imeniku se navodno nalaze i osobe koje se često pojavljuju na TV ekranima, te osobe iz različitih državnih institucija, pa čak i stranih veleposlanstava.

Pročitajte više