Imenovan novi načelnik vukovarsko-srijemske PU

ODLUKOM ministra unutarnjih poslova za novog načelnika Policijske uprave vukovarskosrijemske imenovan je Josip Grčanac, voditelj Odjela za državnu granicu i nezakonite migracije PU vukovarskosrijemske, koji će zamijeniti dosadašnjeg načelnika Marijana Tomurada.

Tomurad će ubuduće obnašati dužnost načelnika Odjela za javni red u Odjelu policije pri ravnateljstvu policije u MUP-u.

Predstavljajući novog načelnika vukovarsko-srijemske PU, državni tajnik MUP-a Ivica Buconjić na današnjoj konferenciji za novinare u Vinkovcima istaknuo je kako odlazak Marijana Tomurada nije politički motiviran, da Tomurad odlazi na temelju osobnog zahtjeva i svoje želje da, nakon tri godine provedene u Vinkovcima, bude opet uz obitelj koja živi u Zagrebu.

"Bilo je pokušaja u nekim državnim medijima da se novo vodstvo policije optuži za revanšizam i politički motivirane smjene", ustvrdio je Buconjić dodajući kako je u proteklih šest mjeseci novoga MUP-a do promjene načelnika došlo u samo dvije policijske uprave.

"Bivša vlast od 21 načelnika promjenila je njih 20, od kojih su trojica dobila i otkaz u MUP-u", rekao je Buconjić.

Također je najavio kako će jedan od najvećih reformskih projekata u MUP-u biti ustroj granične službe u skladu sa zahtjevima Europske unije.

"Morat ćemo primijeniti, rekao bih, gotovo schengenske kriterije nadzora državne granice jer će to biti jedan o kriterija po kojemu će nas EU vrednovati u davanju statusa kandidata za ulazak u EU", dodao je Buconjić, uz kojega su konferenciji za novinare bili nazočni i zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić te bivši i sadašnji načelnici PU vukovarsko-srijemske Marijan Tomurad i Josip Grčanac.

Suglasnost na potvrdu o imenovanju Josipa Gračanca treba dati Županijska skupština.

(Hina) xždra ydd

Pročitajte više