Ina u prvom kvartalu 2011. ostvarila više od milijardu kuna dobiti!



U PRVOM tromjesečju ove godine Ina je ostvarila neto dobit od čak 1,053 milijardi kuna! Ovaj uspjeh zvuči posebno fascinantno kad se u obzir uzme da je u istom razdoblju prošle godine Ina bila 131 milijun kuna u gubitku.

Prema financijskom izvješću koje je objavljeno na internetskim stranicama Zagrebačke burze, Ina je u prvom kvartalu 2011. godine imala više od 2 milijarde kuna prometa. Samo na osnovnoj djelatnosti Ina je zaradila 1,35 milijardi kuna.

Iz Ine tvrde da su ove brojke rezultat poboljšanog poslovanja i ostvarenja važnih strateških investicijskih projekata, kao i i boljeg vanjskog okruženja. Na rezultat su, poručuju iz Ine, pozitivno utjecala eksterna i interna kretanja, kao i napori menadžmenta u svrhu smanjenja operativnih troškova kroz upravljanje i kontrolu troškova.

"Najzahtjevnije razdoblje procesa financijske stabilizacije je iza nas. Tijekom protekle godine uspjeli smo ojačati Ininu financijsku stabilnost podmirivši sve značajne obveze i dosegnuvši potrebnu razinu likvidnosti. Tijekom prvog tromjesečja 2011. INA je nastavila s poboljšanjem učinkovitosti, što se može jasno vidjeti na svim razinama poslovanja, kroz unapređenje konkurentnosti te približavanje razine troškova industrijskim prosjecima, ukazujući da je tvrtka na pravom putu te da je počela ostvarivati značajne povrate dioničarima", kaže predsjednik Uprave Ina grupe Zoltan Aldott.

Aldott također tvrdi da u narednim godinama očekuju još bolje rezultate. "Tijekom 2011. intenzivna modernizacija benzinskih postaja bit će među našim glavnim prioritetima u cilju ispunjavanja najviših očekivanja, te kako bi našu mrežu učinili prvim izborom kupaca. Zajedno s novim vizualnim identitetom, INA će ponuditi višu razinu usluga i tehničke funkcionalnosti. Osim toga, u drugom tromjesečju 2011. pokrećemo značajna ulaganja na poljima Ivanić i Žutica primjenom EOR - Enhanced Oil Recovery - metode u cilju povećanja hrvatske proizvodnje ugljikovodika, te tako pridonoseći sigurnosti opskrbe", kaže Aldott.

Pročitajte više