Bajs za Index: Hrvatska ne dijeli goste po seksualnoj orijentaciji

"INCIDENT na splitskom Gay Prideu nije pozitivan za turistički ugled Hrvatske, ali vjerujemo da neće ozbiljnije utjecati na daljnji tijek sezone", poručili su za Index iz Ministarstva turizma, gotovo tjedan dana od nereda u Splitu i četiri dana nakon što smo ministru Bajsu poslali upit kako će se huliganske scene koje su obišle svijet odraziti na predstojeću sezonu.

Neki aktivisti i manje stranke s ljevice prozvali su Bajsa da je osobno trebao biti u povorci i tako pokazati da je Hrvatska turistička zemlja koja goste ne dijeli po seksualnoj orijentaciji. Iz Ministarstva tvrde da "svi turisti u našoj zemlji mogu očekivati jednaku zaštitu, bez obzira na nacionalnost, rasu, seksualnu orijentaciju i drugo."

"Ministarstvo turizma izražava žaljenje te jasno osuđuje nasilničko ponašanje. Pravna država je odmah reagirala, što je policija i dokazala brojnim uhićenjima izgrednika. Time se šalje poruka da je Hrvatska ne samo lijepa i kvalitetna, već i sigurna turistička destinacija te da će se u slučajevima ovakvih i sličnih incidenata, kao što ministar Damir Bajs često naznačuje, čvrsto i energično reagirati prema počiniteljima", rekli su nam, nakon četiri dana otezanja, iz Ministarstva turizma.

Pročitajte više