INCIDENT NA TUĐMANU Vozač Ubera autom krenuo prema pisti, bio je pijan?

Foto: FAH

U PETAK oko 22 sata na aerodromu Franjo Tuđman dogodio se incident u kojem je sudjelovao partner-vozač Ubera.

Kako neslužbeno doznajemo, vozač je, navodno pod utjecajem alkohola, krenuo na pistu zračne luke. Radi se o strogo zaštićenoj zoni. Kako doznajemo, vozač je krenuo u krivi smjer prema ulazu u zračnu luku, prošao je pored spuštene rampe te je okrznuo automobilom.

Policija je izašla na teren te alkotestirala vozača. Tvrde da je vozio pod utjecajem alkohola od 1,1 promila te da nije imao važeću vozačku dozvolu.

Index je u vezi ovog slučaja zatražio komentar iz Ubera. Kako nam je rečeno, cijeli slučaj se istražuje, a ako se potvrdi da je vozač bio pod utjecajem alkohola više neće voziti za Uber. Dodaju kako se radi o vozaču-partneru te da u trenutku incidenta nitko s njim nije bio u automobilu.

"Istražujemo sve detalje uvezi ovog događaja te smo u međuvremenu pokrenuli istragu kako bismo utvrditi sve okolnosti. Pravila ponašanja naših partnera-vozača jasna su svima te ih se naši partner-vozači moraju strogo pridržavati. Ukoliko se utvrdi da je vozač bio pod utjecajem alkohola, njemu neće biti dopušten daljnji rad preko Uberove aplikacije", kazali su iz Ubera.

Pročitajte više