Index želi istinu: Tko štiti Mladena Bajića i dokad će on biti zaštićen?

TKO JE Roman Krog  po čijem je zahtjevu županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo saslušanje našeg novinara Ilka Ćimića zbog pisanja o aferi Kamensko? U nalogu tužiteljstva stoji da je Indexov novinar sudjelovao u odavanju službene tajne, iako u aferi Kamensko o kojoj Ćimić piše  još uvijek nema optužnog prijedloga ni istrage koja bi bila tajna, dakle pogodna za objavljivanje u izdanjima koja podupiru Bajića. 

Kada Kutle nešto traži, Bajić odmah reagira

Da Bajić ne radi Kamensko kako bi trebao vidi se upravo po tome što podaci o tome ne cure iz dana u dan. Bajić ne želi pokrenuti istragu više od godinu dana nakon što su radnice Kamenskog podnijele kaznenu prijavu protiv bivših članova uprave. No, zato je u roku od sedam dana reagirao na prijavu Romana Kroga, koji je u obiteljskoj vezi s sa Sanjom Krog bivšom šeficom uprave Kamenskog. Koga, dakle, štiti Bajić?

> Indexov novinar u DORH-u: Neka sada otkriju kakve veze s Kamenskim imaju Kutle, Pavić i Todorić

Roman Krog je direktor tvrtke Ars nekretnine koja se zajedno s još osam poduzeća na sumnjiv način želi domoći nekretnina Kamenskog iz kojih su prije dvije godine istjerane radnice. Sva ta poduzeća vlasnički su povezana a veže ih i ime Miroslava Kutle. Podsjetit ćemo vas uostalom i na medijske napise u vrijeme kada je Miroslav Kutle u lipnju 2009. uhićen na granici s BiH, te da je, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, u njegovom automobilu u vrijeme uhićenja bila upravo Sanja Krog.

Bajić uporno nije htio vidjeti

Odvjetnik koji zastupa Romana Kroga i koji je slučaj curenja podataka prijavio Mladenu Bajiću zove se Rajko Mlinarić, i pravni je zastupnik Miroslava Kutle. Dakle, ako laže Kutle onda ne laže (K)rog! Svi su oni umočeni su u aferu Kamensko.

I što radi Bajić? Saslušava našeg novinara na zahtjev onih koji su umočeni. Koga onda štiti Bajić?


Prije dvije godine tekstilna industrija Kamensko otišla je u stečaj i stotine radnica ostalo je na cesti. Uprava poduzeća nije im isplatila zaostale plaće ni otpremnine. Radnice su štrajkale glađu. Nije pomoglo. U štrajku su im se pridružili studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu i članovi civilnih udruga. Ništa se nije promijenilo. Potom su radnice s udrugama prijavile upravu Kamenskog. Mladen Bajić imao je preča posla nego da to istraži.

Index je potom otkrio da iza propasti Kamenskog stoje direktori notornog tajkuna Miroslava Kutle. Cilj im je bio preuzeti nekretninu tvrtke u centru Zagreba, a prije toga trebalo je najuriti radnice. Bajić se nije javljao. Opet.

Ne voli loše tekstove o sebi

Otkrili smo i da se s Kutlinim direktorima financijski udružio Ninoslav Pavić vlasnik EPH, kojem je novac dao Ivica Todorić, vlasnik Agrokora.  Bajić je zatvorio vrata i prozore. Opet.

Onda je naš novinar zavirio u sudski registar. Tamo stoji da pravo na nekretnine Kamenskog, kao najveći vjerovnik, polaže  tvrtka "Vilinske Poljane" iz Donje Stubice čiji je suvlasnik Ninoslav Pavić. Glavni državni odvjetnik i dalje je gledao svoja posla.

Onda je Index objavio da Bajić štiti moćne, a progoni samo one koji su izgubili moć. Da podaci iz Uskočkih predmeta najviše cure u izdanjima koja najviše podupiru Bajića.

Do kada!?

I Bajić se javio. Novinaru Indexa Ilku Ćimiću stigao je poziv iz Općinskog državnog odvjetništva zbog odavanja službene tajne. Ovdje se više ne želimo pitati koga Mladen Bajić štiti, jer je to svima jasno, već do kada će Bajić biti zaštićen?

Od onih koji ga jedini mogu smijeniti.

Pročitajte više