Indexov Ilko Ćimić nominiran za novinara godine

Foto: Luka Šangulin

GODIŠNJE nagrade HND-a dodjeljuju se u devet kategorija, i to za televizijsko, radijsko, internetsko, pisano i istraživačko novinarstvo, za novinsku fotografiju i snimateljski rad te za životno djelo i novinarku, odnosno novinara godine, priopćili su iz HND-a pritom objavljujući kandidate za novinare godine.

Od ukupno sedam pristiglih prijava, nominirani za nagradu Novinarka/Novinar godine su novinar Indexa Ilko Ćimić, novinarka RTL Televizije Damira Gregoret i novinari N1 Televizije Hrvoje Krešić i Domagoj Novokmet.

HND je naveo i ostale nagrade koje dodjeljuje, no u drugim kategorijama nisu navedeni kandidati.

Za nagradu Nikša Antonini za najbolju novinsku fotografiju natječe se 13 autora, dok je za Nagradu Žarko Kaić za najbolji snimateljski rad prijavljeno njih 10.

U kategoriji najzapaženijih novinarskih radova Marija Jurić Zagorka za nagradu za televizijsko novinarstvo ukupno je 22 kandidatkinja i kandidata, za pisano novinarstvo 14, radijsko 9, a za internetsko 11. Za Nagradu Jasna Babić za istraživačko novinarstvo stiglo je 9 prijava.

Nagrada za životno djelo Otokar Keršovani pripast će jednom od sedmero prijavljenih kolegica i kolega.

O nagradi Novinar/Novinarka godine odlučivat će redovni, pripravni i pridruženi članovi Hrvatskog novinarskog društva prema posebnom pravilniku, i to od ove godine dio pisanim, a dio elektroničkim putem.  

O svim ostalim nagradama odlučuje Ocjenjivački odbor, odnosno četiri ocjenjivačke skupine.

Rezultati natječaja s obrazloženjima nagrada bit će dostupni medijima na našem portalu hnd.hr 3. svibnja u 12 sati, na sam početak svečane dodjele.

Pročitajte više