INDEXU POTVRĐENO Ministar Bošnjaković završio u bolnici, ugrađena mu dva stenta

Foto: Hina

KAKO je Index jutros doznao, u zagrebačku bolnicu Dubrava doveden je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

"Ministar Bošnjaković je dobro. Osjetio je stezanje u prsima i otišao na rutinski pregled. Vidjeli su da ima sitno začepljenje pa su mu preventivno ugradili dva stenta. Dobro je, već idući tjedan bit će na poslu. Nije infarkt u pitanju, ali tko zna što je moglo biti", za Index je kazala glasnogovornica vlade Sunčana Glavak.

A dok smo čekali informacije od njegove glasnogovornice, pokušali smo od ministra zdravstva Milana Kujundžić doznati u kakvom je stanju Bošnjaković. Samo nam je kratko rekao: "O pacijentima se ne smije govoriti. Ali kolega je dobro. Pošaljite pismeni upit."

Ove godine postao je ministrom po drugi put

Dražen Bošnjaković rođen je 6. siječnja 1961. godine u Vukovaru, oženjen je sutkinjom i otac je troje djece. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekao zvanje diplomirani pravnik. Od 1993. do 1997. godine radio je na mjestu tajnika Sisačko-moslavačke županije. Onda je otvorio vlastiti odvjetnički ured i radio kao odvjetnik sve do ulaska u politiku.

Od 2003. godine bio je u Saboru, gdje je vršio dužnost predsjednika Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav do 2008. godine, kada prelazi u Ministarstvo pravosuđa kao državni tajnik. U 2010. postaje prvi put ministrom pravosuđa.

Bio je saborski zastupnik i član Središnjeg odbora HDZ-a te potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije.

Pročitajte više