INDIJA: KONGRESNA STRANKA PRIZNAJE "KRIZU" OKO IZBORA PREMIJERA

Indijska Kongresna stranka proživljava "krizu" vezanu uz odabir premijera koji bi trebao predvoditi buduću indijsku vladu, priznao je u utorak visoki dužnosnik stranke reagirajući na novinske informacije o nepristajanju Sonie Gandhi da preuzme tu dužnost.

"Nemamo nikakvu službenu informaciju. Znamo samo iz različitih izvora da se izjasnila protiv. Žao nam je, jasno, što to čujemo", izjavio je Salman Khurshid, visoki dužnosnik Kongresne stranke.

Drugi dužnosnik stranke, govoreći anonimno, spomenuo je "krizu". "Kriza postoji. Postojat će dok se ne riješi pitanje tko će biti budući premijer", kazao je on.

Tisuće pristaša Sonie Gandhi okupile su se u utorak pred njezinom rezidencijom u New Delhiju uzvikujući "Volimo Soniu" i "Umrjet ćemo za nju". Dvadesetak njezinih pristaša zaprijetilo je samoubojstvom ako odustane od položaja premijera.

Policija je procijenila da je više od 2000 osoba sudjelovalo na tom skupu podrške nasljednici dinastije Nehru-Gandhi. Drugi izvori govore o brojci od 4000 osoba.

(Hina) xbnš ydv

Pročitajte više