Indijac se žalio na jake bolove u trbuhu, doktori mu izvukli 60 predmeta

Foto: Moga Medicity Hospital

Muškarac iz Indije koji već dvije godine pati od bolova u trbuhu šokirao je liječnike koji su u njegovoj utrobi pronašli više od 60 kućnih predmeta, piše The New York Post.

"Prilikom rendgenske snimke pronašli smo medaljone, lančiće, matice, vijke, slušalice i mnoge druge predmete u želucu", rekao je Ajmer Singh Kalra, direktor bolnice Moga Medicity u Mogi, gdje se muškarac liječio. 35-godišnji Kuldeep Singh otišao je u bolnicu nakon što je mjesecima trpio jake bolove u trbuhu, a dobio je i temperaturu.

Liječnici su napravili rendgen i otkrili da je Singh pojeo otprilike 60 predmeta, uključujući medaljone, lančiće, matice, vijke, slušalice i sigurnosne igle, magnete, gumbe za košulje i patentne zatvarače te mnoge druge.

Liječnici su mu dijagnosticirali mentalno oboljenje zbog kojeg kompulzivno guta predmete koji nisu hrana, objavili su iz klinike. Kako navode, bolest je najčešća kod male djece, trudnica i ljudi sa psihijatrijskim poremećajima, uključujući poremećaj iz autističnog spektra, intelektualne teškoće ili shizofreniju.

"Budući da je jeo oštre predmete, u trbuhu je imao teške rane", rekli su liječnici. Singh je nakon toga podvrgnut trosatnoj operaciji koju su vodili kirurg Anup Handa i gastroenterolog dr. Vishavnoor Kalra.

Iako je postupak bio uspješan, pacijent je još uvijek na respiratoru i u kritičnom je stanju.

Pročitajte više