Indijcu i njegovoj djeci odrubljene glave zbog vještičarenja

60-GODIŠNJEM Indijcu Amiru Mundi i njegovim sinovima i kćerima mještani gradića Biswanath Charali, u indijskoj pokrajini Sonitpur države Assam, odrubili su glave u znak odmazde, odnosno zato jer su vjerovali da su žrtve prakticiranjem crne magije uzrokovale smrt dvije osobe.

Kako prenose svjetske agencija, pozivajući se na lokalne medije, otac, inače radnik na plantaži čaja i seoski nadri liječnik, njegova dva sina i dvije kćeri ubijeni su nakon što ih je vijeće samoproglašenog seoskog suda, bez iznošenja dokaza i saslušanja, proglasilo krivima za pojavu tajnovite zaraze koja je odnijela živote dviju osoba te uzrokovala bolest kod nekolicine mještana.

Bijesni su mještani prošle subote upali na plantažu na kojoj je Munda radio i bez previše razjašnjavanja su izvršili presudu "suda" koji je članovima obitelji dosudio smrt, objavila je tamošnja indijska policija.

"Više od 200 ljudi koji su bili umiješani u ovo stravično ubojstvo umarširalo je u policijsku postaju noseći u rukama odrubljene glave (članova obitelji) negodujući i vičući slogane protiv vještičarenja." - rekao je niži policijski dužnosnik medijima.

Dodao je kako su bijesni mještani glave ostavili u postaji.

Plemenski domoroci u Assamu, koji žive u područjima zaraženim malarijom i u vrlo izrazitim nehigijenskim uvjetima, s malo pitke vode i bilo kakve zdravstvene strukture, često odlaze seoskim nadri liječnicima kod kojih traže izlječenje od svojih nerijetko smrtonosnih bolesti.

I.K.
Foto: Arhiva

Pročitajte više