Indonezijski otok Bali zatvoren za turiste najmanje do kraja ove godine

Foto: EPA

INDONEZIJSKI otok Bali ostat će zatvoren za turiste do kraja ove godine, javlja BBC. Indonezijske vlasti ranije su bile najavile kako bi se ova popularna turistička destinacija mogla ponovo otvoriti za turiste sljedećeg mjeseca. No s obzirom na povećani broj novozaraženih odlučeno je kako do kraja godine neće primate turiste. 

Od kraja srpnja na Bali dolaze samo domaći turisti

Ovaj potez zabrinuo je mnoge s obzirom na to da većina stanovnika živi od turizma. Svake godine na Bali dolaze milijuni stranih turista kojih od početka pandemije više nema. Od kraja srpnja, na Bali dolaze samo domaći turisti te se brojni restorani i drugi ugostiteljski objekti bore da prežive. A brojni resorti zatvorili su svoja vrata, dok su radnici su poslani kućama.

“Situacija u Indoneziji nije takva da bi mogli dopustiti stranim turistima da dolaze u zemlju, uključujući i Bali”, rekao je Wayan Koster, guverner otoka. Nije precizirao kada će na Bali ponovo biti dopušten dolazak stranim turistima, no rekao je kako to neće biti prije kraja 2020. godine.

U Indoneziji do sada zaraženo više od 155.000 ljudi

Na Baliju su zabilježena 4576 slučajeva zaraze koronavirusom, a 52 ljudi je preminulo. U cijeloj Indoneziji do sada je zabilježeno više od 155.000 slučajeva zaraze koronavirusom te najmanje 6759 preminulih, što je najveći broj u jugoistočnoj Aziji. Stručnjaci vjeruju kako bi ovi brojevi bili puno viši da se provodi više testiranja.

Pročitajte više