Ingušetijski predsjednik preživio atentat

PROKEMALJSKI orijentirani čelnik ruske pokrajine Ingušetije Murat Zjazikov preživio je u utorak atentat koji je izveo napadač samoubojica zaletjevši se u automobilu punom eksploziva prema konvoju u kojemu se nalazio Zjazikovljev automobil.

Zjazikov je lakše ozlijeđen, a nekoliko njegovih tjelohranitelja u teškom je stanju. "Eksplozija je bila iznimno snažna, a napadačev je automobil potpuno uništen", rekao je Zjazikov za agenciju Interfax.

Također je rekao kako mu je život spasio vozač koji je u pravome trenutku naglo skrenuo u drugome pravcu te je istaknuo kako je vrlo važno bilo to što je njegov automobil blindiran.

"Terorist nam se približio s desne strane, one na kojoj sam u svojem autu sjedio ja. Teško je zamisliti što bi se dogodilo da automobil nije blindiran i da se vozač nije tako dobro snašao", rekao je Zjazikov.

Policija je priopćila da su se u automobilu nalazila dvojica napadača, te da su obojica poginula. U napadu je ozlijeđeno sedam osoba, među kojima i jedno dijete. Oštećenja na obližnjim zgradama velika su.

"Mislim da su ovaj atentat pokušali izvesti pripadnici disidentskih snaga kojima se ne sviđaju pozitivne promjene koje su se počele događati u Ingušetiji, a cilj im je destabilizirati situaciju", rekao je Zjazikovljev glasnogovornik.

Pročitajte više