Inina crpka na rovinjskoj rivi već tri dana bez benzina

NA NEUGODNA iznenađenja usred turističke sezone već smo gotovo svi navikli. Sukladno tome, informacija da u nekom o jadranskih turističkih središta nije moguće kupiti benzin ne bi trebala biti "velika novost". No, uzme li se u obzir da to traje već tri dana, takvu vijest ipak valja objaviti.

Kako javlja portal , Inina benzinska pumpa na rovinjskoj rivi (Obala palih boraca bb) već tri dana ne prodaje benzin i to zato jer je pukla fleksibilna cijev na agregatu. Benzin stoga curi malo u more, malo u šaht, a malo i u kantu, piše isti izvor.

Novinaru portala na telefonski poziv upućen spomenutoj Ininoj pumpi, odgovorio je dežurni djelatnik koji je nemoćno objasnio u čemu je problem, dodavši kako je središnjici u Zagrebu poslao već nekoliko faks poruka u kojima traži pomoć stručnog mehaničara ovlaštenog za popravak sličnih kvarova. No, pomoći niotkud.

Benzin je inače na spomenutoj lokaciji najtraženiji energent jer brojni turisti s brodicama, gliserima i čamcima dolaze tražeći gorivo za svoja plovila, no kroz sva tri dana ostaju rezignirani nakon što nerijetko strpljivo čekaju red da budu posluženi, a kada napokon dođu do crpke slijedi "hladan tuš", tj. obavijest da benzina nema.

I dok su stanovnici Rovinja i njihovi gosti iz Njemačke, Italije i drugih zemalja prisiljeni čekati da u Zagrebu netko pročita poruke s faks uređaja, postavlja se pitanje je li moguće da se baš svake godine moraju događati iste pogreške te da strancima opetovano pokažemo neorganiziranost "na hrvatski način".

I.K.
Foto:

Pročitajte više