Inspekcija otkrila nepravilnosti na zagrebačkoj Zelenoj tržnici

INSPEKCIJA u okviru Vladina programa za suzbijanja sive ekonomije u poljoprivredi jutros je izašla na zagrebačku Zelenu tržnici i tamo legitimirala 47 osoba, među kojima je bilo devet stranaca, a dvojica od njih su zatečena bez radne i boravišne dozvole, izvijestio je večeras glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić.

Naveo je kako su i dva vozila zbog neispravne registracije isključena iz prostora tržnice.

"Zbog nepravilnoga deklariranja proizvoda napravljene su dvije prekršajne prijave, a zbog nepravilnosti u poslovnim knjigama sedam prijava", napomenuo je, dodavši kako je prijavljeno i devetnaest osoba zbog povrede radnih propisa. Također je oduzeto 154 kg povrća i naplaćena kazna od tisuću kuna, izvijestio je Pavić.

Izdana su usmena i pismena rješenja o privremenom oduzimanju robe u ukupnoj vrijednosti od 127.821 kuna, istaknuo je Pavić, dodavši kako je do daljnjeg zabranjeno raspolaganje tom robom.

U sedam slučajeva daljnja će obrada utvrditi proizvodnju robe u odnosu na upisanu površinu poljoprivrednog zemljišta, napomenuo je.

Pavić je također izvijestio kako je i izvan prodajnoga prostora pronađeno 1200 kg robe, te su s tog prostora uklonjena i četiri kamiona.

Dodao je kako je pregledano i 11 šlepera robe iz uvoza, a u daljnjem postupku provjerit će se dokumentacija o njihovu poslovanju.

Pročitajte više