Inspektor koji je prijavio Thompsona: Uskoro ćete čuti pravu istinu koja stoji iza suspenzije!

"SVIMA koji me sada napadaju poručio bih samo jedno: psi laju, a karavane prolaze", rekao je za Index inspektor Josip Gašparac koji je suspendiran nakon što je podnio kaznenu prijavu Marka Perkovića Thompsona zbog ustaškog znakovlja i rasističkog skandiranja na njegovom koncertu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Odmah nakon suspenzije Marijan Benko je zdušno objašnjavao kako Gašparac nije smijenjen zbog sporne kaznene prijave nego zbog njegovog incidentnog ponašanja. U dijelu medija se sada plasira priča kako je Gašparac inscenirao cijeli medijski slučaj s kaznenom prijavom protiv Thompsona s namjerom da izbjegne vlastitu suspenziju zbog neprofesionalnog ponašanja, a kada mu nije uspjelo da je izmanipulirao javnost glumeći da je borac protiv diskriminacije. Za sve koji tako misle šalje poruku "psi laju, a karavane prolaze".

Što se tiče cijele afere koja je nastala nakon njegove prijave Thompsona i suspenzije, Gašparac nam je rekao samo da se "rasplet očekuje ovih dana" te da će javnost uskoro čuti pravu istinu koja stoji iza suspenzije.

U medijima se pojavila i sumnja da je kaznenu prijavu protiv Thompsona stopirao sam ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević, jer nitko od Gašparčevih kolega nije imao ništa protiv kaznene prijave kada ih je o svojoj namjeri obavijestio na redovnom kolegiju. Vesna Pusić, potpredsjednica HNS-a, je cijelu Vladu upravo zbog suspenzije Gašparca optužila da tolerira ustaštvo.

Sanader Thompsonov koncert na Trgu smatra štetnim

Ivo Sanader je, pak, jučer u Saboru potvrdio novinarima da je zatražio istragu o suspenziji inspektora Gašparca te da Thompsonov koncert na zagrebačkom središnjem Trgu smatra štetnim.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više