Internet Explorer 8 stiže u studenome

OSMA verzija popularnog Internet Explorera pojavit će se u svojoj drugoj beta inačici 28. kolovoza, a konačna verzija "osmice" stiže u studenome.

Prema pisanju pouzdane ZDNetove blogerice Mary-Jo Foley ovo su provjerene informacije, a osim toga, novi Internet Explorer imat će opcionalno i "porn mode" koji će se brinuti za vašu sigurnost i skrivanje osobnih podataka tijekom surfanja eksplicitnim stranicama namijenjenim za odrasle.

Internet Explorer 8 Beta 2 bit će do kraja ovog mjeseca dostupan za besplatni download i korištenje baš poput njegovog prethodnika, verzije Beta 1. Nadogradnja Internet Explorera na Betu 2 bit će moguća putem servisa Automatic Updates, a browser je kompatibilan s XP-om, Vistom te Windows Server 2003 i 2008 operativnim sustavima.

Microsoft je odlučio da novi browser poštuje sve standarde, stoga bi neke stranice mogle biti pogrešno renderirane te neće biti ispravno prikazana, dok to nije bio slučaj kod prethodnika. Microsoft je s tom mogućnošću već upoznat te web-masteri rade punom parom kako bi sve bilo dobro, ako ne i bolje.

V.M.

Pročitajte više