Interventna policija dobila 15 novih "Land Rover Discoveryja"

RAVNATELJ policije Marijan Benko uručio je danas ključeve petnaest novih terenskih vozila "Land Rover Discovery" zapovjednicima Interventnih jedinica policije iz 15 policijskih uprava diljem Hrvatske.

Zapovjedna vozila najviše će koristiti interventna policija u obavljanju svoji zadaća, a vozila će naknadno biti opremljena novim komunikacijskim sustavom "Tetra", doznaje se iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Radi se o prvom kontingentu vozila kupljenih u sklopu godišnjeg plana nabave 950 novih vozila za potrebe MUP-a.

"Ovo je još jedan dokaz da radimo na maksimalnom tehničkom opremanju svih policijskih uprava kako bi policijski službenici što kvalitetnije obavljali svoje zadaće na terenu" - rekao je Benko prilikom primopredaje vozila.

Ravnatelj policije je prilikom osobnog uručenja ključeva vozila svakom zapovjedniku Interventne jedinice policije, naglasio kako se nada da će nova vozila pomoći interventnoj policiji u obavljanju najsloženijih i najzahtjevnijih intervencija.

Vozila su upućena u jedinice interventne policije PU zagrebačke, splitsko-dalmatinske, primorsko-goranske, istarske, sisačko-moslavačke, vukovarsko-srijemske, dubrovačko-neretvanske, šibensko-kninske, ličko-senjske, krapinsko-zagorske, bjelovarsko-bilogorske, požeško-slavonske, koprivničko-križevačke, virovitičko-podravske i međimurske.

Ravnateljstvo policije je danas ponovno iskoristilo priliku te je najavilo provođenje pojačanih mjera policije u nadzoru prometu za nadolazeći vikend.

Načelnik Uprave policije Marko Rašić naglasio je kako će i ovaj vikend, kao i prošli, policija maksimalno pojačati preventivne ali i represivne mjere u prometu, posebice prema vozačima koji učestalo krše prometne propise. Najavio je i maksimalno pojačanje opreme i ispomoć policijskim upravama u tehničkim sredstvima i policijskim službenicima.

Mobilna jedinica prometne policije već će od danas pojačano nadzirati promet na autocestama i državnim cestama koje vode prema moru.

I.K.
Foto: MUP

Pročitajte više