Danas od MUP-a SMS primilo 462 građana

Danas od MUP-a SMS primilo 462 građana

DANAS je počela primjena MUP-ovog projekta obavještavanja o izradi dokumenata građana putem SMS-a, pa je takvih SMS-ova u prvom danu primilo ukupno 462 građana. Osim novih klima uređaja u policijskim ispostavama, to je još jedan od načina da se građanima olakša vađenje dokumenata.

Čim je isprava gotova, osobama koje ostave GSM broj u MUP-u stiže poruka, kojom ju se obavještava da je dokument gotov i da čeka u poslovnici, čija je adresa naznačena u SMS-u.

"Krajem srpnja u MUP-u je podneseno pet tisuća zahtjeva za izdavanje dokumenata. Ljudi putuju i u zadnji čas vide da nemaju dokumente", rekao je šef MUP-a Ivica Kirin, koji kaže da će ovaj projekt olakšati preuzimanje dokumenata, kao i posao zaposlenika na šalterima, jer smanjuje gužve.

Novi šalteri i ispostave, te mogućnost prijavljivanja kriminalaca putem weba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim novih šaltera u postojećim policijskim postajama, Kirin je najavio i otvaranje novih ispostava, kako građani u manjim mjestima ne bi morali više ići u grad udaljeniji od 10 kilometara po dokumente.

U sklopu informatizacije MUP-a također će se omogućiti i prijavljivanje kaznenog djela na MUP-ovim internetskim stranicama, uz pomoć formulara u kojem će građanin dojavljivati djela. Tri su formulara - jedan je za prijavljivanje nepoznatog, drugi za prijavljivanje poznatog počinitelja, a treći formular je za anonimne dojave.

A.B.
Foto: MUP RH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara