Ipak bez RTL-a ?

MARIJAN KOSTRENČIĆ, direktor Finamura i jedan od članova konzorcija Kanala 3, koji se također natjecao za koncesiju izjavio je za Večernji list kako se čudi hrabrosti RTL-a da pokreće program kad su u tijeku upravni sporovi zbog poništenja natječaja za dodjelu koncesije.

Naime, Kostrenčić tvrdi kako je "netko uvjeren da će utjecati na odluku Ustavnog suda kako bi odluka bila u korist RTL-a". Kao dokaz navodi da je "Ivo Josipović član Vijeća za telekomunikacije danas saborski zastupnik SDP-a", piše Večernji list.

Prije dva dana objavljeno je kako RTL Televizija počinje s emitiranjem 30. travnja, te kako je posljednja prepreka za početak emitiranja RTL Televizije, potpisivanje koncesijskog ugovora sa Zavodom za telekomunikacije predviđena za kraj ovoga ili početak idućeg tjedna.

"RTL Televizija ispunila je sve zakonske obveze i više nema prepreke za potpisivanje koncesijskog ugovora, nakon čega u roku pet dana moraju početi s probnim emitiranjem, a u roku 30 dana i redovnim programom", kazao je Hini direktor Zavoda za telekomunikacije Ante Dodig.

Program će početi emitirati pod imenom RTL Televizija, a ne pod prvotnim HRTL koji je promijenjen zbog sličnosti s imenom HRT-a, nacionalne javne radiotelevizijske kuće. Prema najavama, prvih mjesec dana program će se usklađivati sa zacrtanom shemom zbog koje je RTL-u i dodijeljena koncesija za taj treći TV program, nakon čega bi krenuo redoviti 24-satni program.

U prvoj fazi program bi trajao 18 sati, a informativni program krenuo bi odmah u cijelosti. RTL Televizija je koncesiju za treću nacionalnu mrežu, na kojoj je do 28. ožujka emitiran treći program nacionalne javne televizije HTV, dobila sredinom rujna prošle godine.

Pročitajte više