Ipak dodijeljena nagrada Luka Ritz: "Trebamo pomoći kada možemo, a ne misliti - ah, idem ja dalje"

Foto: FAH

DODIJELJENA je godišnja nagrada "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Dobio ju je Domagoj Topić, učenik 3. razreda gimnazije u Sesvetama.

Domagoj je prilikom preuzimanja nagrade koja se sastoji od skulpture, posebnog priznanja i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1000 kn mjesečno te posebnog priznanja njegovoj školi, istaknuo:

"Trebamo pomoći kada možemo, a ne misliti "ah, nije se dogodilo meni, idem ja dalje"", poručio je Domagoj.

Lukina majka, Suzana Ritz, inače i članica Povjerenstva za dodjelu nagrade, istaknula je kako je nagrada znak sjećanja na one koji su bili žrtve maloljetničkog nasilja i nisu više s nama.

"Ali i podsjetnik ujedno svima nama na one koji baš u ovome trenutku trpe neki oblik nasilja", poručila je Lukina majka.

Podsjetimo, nagrada koja se dodijeljuje već godinama umalo nije bila održana ove godine.
Nagrada se inače dodijeljuje 12. lipnja na dan Lukine tragične smrti. Do tada je pristigla samo jedna prijava, ona iz sesvetske gimnazije, koja ju je na kraju i dobila. Mnogi su za to optužili ministra Predraga Šustara, odnosno njegovu nebrigu i kasno objavljen natječaj, na koji su se prošlih godina prijavljivali deseci učenika i škola, što je on negirao.

Pročitajte više