iPhone stigao u Europu!

APPLEOV iPhone danas nakon ponoći započeo je s prodajom u  Njemačkom gradu Kolnu dok će prodaja u Velikoj Britaniji započeti kasnije popodne gdje ga iščekuju tisuće budućih korisnika. Kupci željni iPhonea počeli su se skupljati u redu ispred Appleovog dućana u Londonu još jučer unatoč lošim vremenskim prilikama.

Mnogi  korisnici nisu zadovoljni time što će svoj novi telefon moći koristiti samo u jednoj mobilnoj mreži, O2, dok će u Njemačkoj to biti T-mobile. Iako telefon može biti "otključan" tako da radi na svim mrežama time će se poništiti jamstvo na uređaj i može doći do poteškoća ukoliko će se instalirati update koji će nuditi Apple.

Prvi kupci  iPhone-a oduševljeni su: "Nevjerojatno! Sama činjenica što ću sve moći nositi sa sobom u jednom uređaju oduševljava. Ne moram više razmišljati da li sam zaboravio svoj iPod", kazao je jedan od kupaca. Ostali se slažu da je Mac izgradio svoj kult koji ima vrlo vjerne pratitelje, bilo da su oni novi ili vjerni dugogodišnji korisnici.

Kritičari su istaknuli kako su korisničko sučelje, kojim se hvale u Appleu, već vidjeli na nekim konkurentskim mobitelima. Iako iPhone radi na nešto sporijoj 2G mreži. što umanjuje potrošnju baterije, svoju punu iskoristivost nadograđuje time što je internetu moguće pristupiti preko wi-fi mreže kojom je Velika Britanija pokrivena na "svakom koraku".

Polako, ali sigurno, i u Hrvatskoj se diže prašina oko iPhonea čija se cijena još ne zna kao niti točan datum dolaska. Jedino što se zna je cijena internetske domene koja se prodaje za vrtoglavih 5.000.000 kuna.

V.M.

Pročitajte više