Iračka al-Qaida: Amanskim hotelima služe se špijuni

IRAČKA al-Qaida u četvrtak tvrdi da je izvela bombaške napade na tri hotela u glavnome gradu Jordana jer su se njima služili američki i izraelski špijuni, navodi se u rpiopćeju te terorističke skupine objavljenom na internetu.

"Ti su hoteli odabrani zato što su postali omiljena mjesta američkih i izraelskih obavještajaca i neki drugih zapadnoeuropskih vlada tako izvode svoje nevidljive napade što ih zovu ratom protiv terorizma", priopćila je ta skupina na web stranici kojom se inače služi za objavljivanje svoga mišljenja.

Ondje su djelovali i egipatski, palestinski, saudijski i jordanski špijuni i kovali urotu protiv (svetih ratnika) mudžahedina u Palestini i Iraku", dodaje se u priopćenju.

"Ti su hoteli sklonište nevjerničke iračke vlade koja ondje održava sastanke nakon što im je naša vatra spalila Zelenu zonu", tvrdi ta skupina. Zelena zona strogo je štićen kompleks u Bagdadu.

Novinari Reutersa nisu još uspjeli provjeriti vjerodostojnost priopćenja što ga je potpisao al-Qaidin glasnogovornik u Iraku.

Jordan je jedna od dviju arapskih zemalja koja je potpisala mirovni sporazum s Izraelom, a i bliska je američka saveznica u regiji.

Pročitajte više