Irak: Ministar pravosuđa preživio napad, nasilje se nastavlja diljem zemlje

IRAČKI ministar pravosuđa Abdel Husein Shandal preživio je napad u kojem su u pucnjavi na njegovo vozilo stradali njegov tjelohranitelj i jedan prolaznik, objavilo je iračko ministarstvo unutarnjih poslova u nedjelju.

Napad na Shandala dogodio se u subotu navečer u južnom predgrađu Bagdada, kad su naoružani napadači otvorili vatru na njegovo vozilo koje je prolazilo. U pucnjavi su ubijeni ministrov tjelohranitelj i jedan slučajni prolaznik na ulici.

Prema policijskom priopćenju, u nedjelju se diljem Iraka nastavilo nasilje. U središtu Bagdada eksplodirao je jedan automobil bomba pri prolasku vozila ophodnje iračke vojske, pri čemu su ranjena tri vojnika i jedan civil.

U Kirkuku na sjeveru zemlje jedan je irački vojnik poginuo u eksploziji automobila bombe.

Dva iračka vojnika su ubijena a tri ranjena u pobunjeničkom napadu granatama na vojarnu u Mahmodiji, oko 30 km južno od Bagdada. U napadu je ranjeno i šest civila.

Dva civila ubijena su u napadu na vozilo kurdskog političara Abdallaha al-Jaafa, zaduženog za program prehrambene pomoći u pokrajini Taamim, oko 200 km sjeverno od Bagdada. U tom su napadu, prema službenim izvorima, ranjena i tri pripadnika iračke garde, te uništena tri vozila iz konvoja kurdskog dužnosnika.

U Bagdadu su naoružani napadači pucali na dužnosnika ministarstva zdravstva, a u četvrti Doura, na jugu prijestolnice, iz vatrenog je oružja ubijen još jedan službenik iračke vlade.

Pročitajte više