Iranski predsjednik Ahmadinedžad otvorio svoj blog

IRANSKI predsjednik Mahmud Ahmadinedžad prije nekoliko dana otvorio je na internetu svoj blog koji zainteresirani mogu posjetiti na adresi www.ahmadinejad.ir/.

Započinjući u stilu karakterističnom za islamske vjernike, Ahmadinedžad na početku bloga navodi kako sadržaj istoga piše u ime milosrdnog i milostivog Boga, te ga moli da pošalje svojeg čuvara kojeg im je obećao.

Nakon uvodnih rečenica iranski predsjednik u kratkom odlomku opisuje kako je rođen u doba kada je školovanje bilo prestiž i kada je življenje u gradu značilo ispunjenje savršenstva, dodajući da je rođen u siromašnoj obitelji s kojom je živio u mjestu Garmsar smještenom 90-ak kilometara istočno od Teherana.

Rođen sam 15 godina nakon što su strane sile u kolovozu 1940. izvršile invaziju na Iran, u vremenu kada je još jedna marioneta Muhamed Reza, sin Reze Mirpange, bio postavljen za monarha Irana, piše Ahmadinedžad u uvodnom postu.

U nastavku teksta iranski predsjednik kritizira pokušaj tadašnjih vlasti da Iran podvrgnu zapadnom utjecaju zbog kojeg bi zemlja oslabila te bi postala gospodarsko, politički i kulturno ovisna o zapadu.

Zbog  svega toga ruralno je stanovništvo bilo prisiljeno nastanjivati gradove. Nakon provođenja zemljišne reforme status sela se pogoršao i ruralno stanovništvo je, želeći zaraditi svoje mrvice kruha, ali zavedeno sjajem i pogrešnim stavovima gradova, postalo suburbano stanovništvo naseljeno u getima, piše Ahmadinedžad.

Prvi post iranski je predsjednik zaključio rečenicom kako je njegova obitelj na selu također patila zbog teškog života, koji je nakon njegovog rođenja, četvrtog po redu u obitelji, postao još teži...

Za sad jedini post objavljen na spomenutoj stranici nosi nadnevak od 11. kolovoza ove godine.

I.K.

Pročitajte više