Iskoristili dan bez prosvjeda: Kosor sazvala hitnu sjednicu Predsjedništva HDZ-a

JUČER je u Zagrebu bio prosvjed za odlazak Vlade Jadranke Kosor, a jedan je najavljen i za sutra u 16 sati. Redovito se tijekom prosvjeda ide i do središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, a zgrada je tada obično prazna. Dan između prosvjeda je Jadranka Kosor iskoristila za hitnu sjednicu Predsjedništva stranke.

Na Trg žrtava fašizma je stigao cijeli vrh stranke, no svi su bili tihi nakon završetka sastanka te nitko nije želio reći zašto su se našli. Neslužbeno se doznaje kako su tema bili prosvjedi koji su sve masovniji i u Zagrebu, a i u ostalim gradovima Hrvatske.

Na sastanku i Ratko Maček


Što je zaključeno na hitnom sastanku nitko nije želio reći, a nema niti službenih obavijesti iz stranke. Hoće li HDZ uzeti ozbiljno ljude koji traže da objave datum izbora, vjerojatno ćemo doznati u narednim danima. Jedini koji se obratio novinarima bio je Josip Đakić koji je osudio jučerašnji napad na glasnogovornika Vlade Mladena Pavića. "Osobno bih svakog utužio zbog uvrede i svega onog što su nanijeli. A što je bilo u HDZ-u? Puno lipih stvari", kazao je Đakić tajanstveno. S Jadrankom Kosor su 45 minuta duže ostali Darko Milinović i Petar Čobanković. Premijerka je novinare samo "srdačno pozdravila". Na sastanku je bio i bivši glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

Zanimljivo je i da ovih dana premijerka Jadranka Kosor nije imala vremena doći u Sabor, gdje ju je pozivala oporba, ali je hitan sastanak Predsjedništva stranke uspjela "ugurati" u svoj raspored.

Pročitajte više