Iskoristili navijačko ludilo: Novi logo HDZ-a s punom tribinom navijača

SLUŽBENE internet stranice Hrvatske demokratske zajednice osvanule su u nogometnom ruhu pa tako banner na vrhu stranice krasi fotografija hrvatskih navijača s Europskog nogometnog prvenstva, uz slogan HDZ-a - Idemo dalje. Na banneru je umjesto loga stranke prikazana nogometna lopta, a tu je, također, i "čestitka vatrenima".

Nitko kao HDZ

Jednostavnom logikom dalo bi se zaključiti, s obzirom da je riječ o službenim stranicama, kako bi svi navijači s fotografije trebali biti članovi HDZ-a, međutim teško da je to istina. Uostalom, sumnjamo kako bi hrvatski navijači uistinu dopustili da se njihove fotografije koriste u stranačke svrhe.

Pregledom ostalih službenih stranica političkih stranaka, zaključili smo kako nitko nije, poput HDZ-a, iskoristio uspjeh "Bilić boysa", kao što je to napravila stranka premijera Ive Sanadera.

Bannerom hrvatskih navijača nastavlja se tako ljubovanje te stranke s nogometom. Nakon nenadmašnog Nike Kovača koji je kao kapetan hrvatske nogometne reprezentacije reklamirao HDZ-a u nenadmašnoj reklami pod radnim naslovom "Moj brat Robert također", HDZ je samo nastavio utrživanje političkih bodova na nogometnom polju.

HDZ i nogomet

Sjećamo se kako se premijer Ivo Sanader pojavio na HTV-u kao vrsni nogometni znalac nakon pobjede hrvatske reprezentacije protiv Austrije, a iskusni "internacionalac" Luka Bebić ozarena lica otkrivao je taktiku do finala. Također, treba podsjetiti kako je HDZ i igrače NK Dinamo, također koristio u stranačke promidžbene svrhe pa su tu stranku promovirali "politički nedužni" strani državljani bez prava glasa u Hrvatskoj.  

I.Ć.
Foto:hdz.hr

Pročitajte više