Islamska država smaknula 15 svojih boraca, odsjekli im glave

Foto: YouTube

DŽIHADISTIČKA skupina tzv. Islamska država (IS) odsjekla je glave petnaestorici svojih boraca zbog međusobnih sukoba u afganistanskoj istočnoj pokrajini Nangarhar, otkrili su dužnosnici, a u Džalalabadu, glavnome gradu te iste pokrajine, bombaš samoubojica u četvrtak je ubio najmanje osmero ljudi.

Ta dva incidenta pokazatelj su nesigurnosti i bezvlašća diljem Afganistana u kojem su samo ove godine ubijene i ranjene tisuće civila u nasilju militantnih skupina poput Islamske države i talibana.

Bombaš samoubojica u Džalalabadu raznio se na skupu potpore policijskom zapovjedniku koji je dobio otkaz zbog ilegalnog prisvajanja zemlje, ubivši najmanje osmero ljudi.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad na to okupljanje koji je policijski zapovjednik preživio. Glasnogovornik gradske bolnice potvrdio je da je osmero ljudi poginulo, a 15 je ozlijeđeno.

Glasnogovornik guvernera pokrajine Attaullah Khogyani u četvrtak je otkrio da je smaknuto 15 boraca IS-a zbog međusobnih sukoba unutar te skupine poznate po brutalnosti. Smaknuća su se dogodila na tržnici Surkh Ab u okrugu Achin u pokrajini Nangarhar.

Nisu poznati dodatni detalji o ubojstvima, a Islamska država nije potvrdila taj slučaj.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Islamsku državu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ISIS.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više