Islamski front el Mudjehedin prijeti ubojstvom Pape

INFORMATIVNA katolička agencija (IKA) i Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina) primile su e-mail poruke istoga sadržaja u kojima potpisnik Islamski front el Mudjehedin prijeti ubojstvom pape Ivana Pavla II. za njegova posjeta Hrvatskoj.

Glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić izjavila je Hini da prema sigurnosnim procjenama MUP-a "nema nikakve opasnosti" za sigurnost Svetog Oca, njegove pratnje i samih vjernika. Policija traga za pošiljateljem poruke i poduzima sve mjere kako bi ga otkrila, rekla je Bardić.

Pošiljalac poruke - Islamski front el Mudjehedin, tvrdi da to čini u ime Alaha i prijeti da će ubiti Papu prilikom posjeta, kako piše, "vašoj ustaško fašističkoj zemlji i to kad se najmanje bude nadao".

Poruka istog sadržaja IKI je stigla jutros, a Hini u 17,05 sati. Poruku naslovljenu "poruka nevjernicima" stigla je s adrese muslim@bosnia.ba od Ali Muhammeda.

"Po svemu sudeći poruka je poslana iz inozemstva, pa je zatražena međunarodna policijska pomoć, a surađuje se i s hrvatskim sigurnosnim službama", izjavila je glasnogovornica MUP-a.

Papa Ivan Pavao II. od četvrtka se nalazi u petodnevnom posjetu Hrvatskoj, trećem u zadnjih devet godina.

Pročitajte više