Ispovijest žene koju je nasilni suprug zapalio: Rekao je da će me ubiti!

ŽRTVA obiteljskog nasilnika, 46-godišnja Jadranka Crnečki iz Gornjeg Stupnika, ispričala je što se točno u njenom domu događalo u četvrtak oko 20 sati kad ju je pijani suprug, 37-godišnji Zdravko Crnečki, polio benzinom i zapalio. Crnečki je te večeri opet došao kući mrtav pijan te je počeo maltretirati i vrijeđati suprugu te njihovu 14-godišnju kćer.

> Pijan u obiteljskoj kući u Gornjem Stupniku zapalio rastrošnu suprugu

"Udario me šakom po licu i rekao da će me ubiti. Otišao je iz sobe i vratio se s kanistrom. Polio me benzinom po glavi, a ja sam otrčala u kupaonicu da to sperem sa sebe. Dok sam se polijevala vodom, zapalio me. Strgnula sam goruću odjeću sa sebe. Vatra mi je zahvatila i kosu, ali sam je uspjela ugasiti ručnikom. Liječnici vjeruju da će mi se lice oporaviti, ali znat će tek kad prođe neko vrijeme", ispričala je za Večernji list iz svog bolničkog kreveta Jadranka Crnečki.

"Mama, mama, nemoj umrijeti!"

Kćeri je rekla neka zove pomoć. Navela je kako joj je "srce puklo" kad je čula kći kako vrišti: "Mama, mama, nemoj umrijeti!". Nesretna žena je, nakon što ju je suprug zapalio, istrčala na dvorište, a u pomoć joj je prvi priskočio 64-godišnji susjed, bivši policajac Zdravko Preglej, koji ju je automobilom odvezao u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu. Teško ozlijeđena žena je nakon pružene prve pomoći hospitalizirana. Ima opekline drugog stupnja po licu, prsima i rukama.

Maltretiranje nasilnog supruga, pretjerano sklonog alkoholu, trpjela je godinama. U četvrtak ju je zapalio jer je pijan zaključio kako mu supruga "previše troši". Tako ju je, navodno, "htio naučiti pameti". Kad se otrijeznio, i shvatio što je učinio, rekao je kako mu je žao i kako ju je "samo htio zaplašiti". Jadranka je navela kako nakon ovog nema šanse da mu se ikad više vrati.

Pijan prije 12 godina ubio motociklista

Susjedi pričaju kako Crnečki nerijetko tetura selom ili pak vozi automobil preko polja umjesto cestom. U pijanom je stanju prije 12 godina, točnije 9. travnja 1997. godine, izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo motociklist. Pijani Crnečki je nepropisno pretjecao automobil na cesti Sveta Nedelja -Samobor te je naletio na motocikl koji je naišao iz suprotnog smjera. Teško ozlijeđeni 20-godišnji suputnik na motociklu preminuo je u bolnici nekoliko dana kasnije, a Crnečki je zbog izazivanja nesreće proveo neko vrijeme u zatvoru.

Pročitajte više