Istaknuti HSS-ovac o suspenziji: "Ne mogu odlučili je li Beljak genije ili je skroz poludio"

Foto: YouTube

"PRESJEDNIK nas je trebao obavijestiti tko je i zbog čega suspendiran. Ako kaže da je pobjednik i da ima nekoliko mandata više u Saboru, onda mora objasniti zbog čega suspendira stotina članova, među kojima je jedan župan, europarlamentarka i predsjednici općinskih i županijskih organizacija", pita se Zoran Smolić, predsjednik HSS-a Šibensko-kninske županije, koji Beljakov današnji istup smatra uvertirom u unutarstranačke izbore na kojima šef stranke želi zadržati vlast.

Kaže da bi bio duboko nesretan da nije među izbačenima.

"Vodstvo stranke koja se odriče ove garniture ljudi, župana, eurozastupnice i prvih ljudi općinskih i županijskih organizacija, treba se zapitati što je naumilo i kamo ide? Vidjet ćemo se na unutrastarnačkim izborima za koje se nadam da ih Beljak i njegova ekipa neće suspendirati kao što su suspendirali mnoge odrednice stranačkog statuta.

Sramotno je da čelnik ejdne stranke poziva svoje suradnike da se pokaju kako ne bi bili kažnjeni. To smo dosad jedino viđali u boljševičkim procesima kroz koje je, nažalost, hrvatsko društvo svojedobno prolazilo", uspoređuje Smolić za šibenik.in i podsjeća da u nekim sredinama u Šibensko-kninskoj županiji HSS-ovi kandidati nisu dobili niti jedan preferencijalni glas. Čak ni u Tisnom gdje je upravo Beljakovo vodstvo vratilo dio članova izbjeglih u AHSS.

"Idu mu izbori i želi se riješiti konkurencije, a bilo bi mu najbolje da podnese ostavku zbog činjenice da u stranci ima stotinu neprihvatljivih. Kršio statut, kooptirao u Glavni odbor i Predsjedništvo one koji su mu se svidjeli, dodavao ih po svojoj želji i sada, 150 dana pred stranačke izbore želi eliminirati konkurente i sve one koji ne misle kao on. A to nije korektno", poručuje stranačkom šefu Smolić.

"Sumnjam da sam na tom popisu i u biti sumnjam da popis uopće postoji. Beljak se samo danas pozvao na svoje statutarno pravo da neke ljude suspendira, a ja osobno u ovom trenutku ne mogu odlučiti je li naš stranački šef totalno poludio ili je strašno inteligentan. Možda se na ovaj način želi pozicionirati na ispražnjeno mjesto Zorana Milanovića na političkoj sceni, iako sumnjam da HSS ima taj potencijal... Ne znam, ali taj tip ili je luđak ili genijalac", kaže ugledni HSS-ovac iz Šibensko-kninske županije.

Pročitajte više