Istarski HSLS krivcem za izborni neuspjeh smatra vodstvo stranke

ISTARSKI HSLS najodgovornijim krivcem za izborni neuspjeh te stranke na parlamentarnim izborima smatra vodstvo stranke, izvijestila je danas predsjednica istarskog županijskog vijeća HSLS-a Jadranka Katarinčić Škrlj.

Odluka je to sa sinoćnje sjednice županijskog vijeća HSLS-a održane u Pazinu na kojoj je vodstvo istarskog HSLS-a donijelo odluku kojom smatra da je politika vodstva stranke većim dijelom pridonijela polarizaciji političke scene u Hrvatskoj radikalizirajući teme koje su u javnosti doživljene kao skretanje udesno što je, kako se navodi u priopćenju HSLS-a, dovelo do gubitka političkog identiteta i neprepoznatljivosti kod samih birača.

Istarski HSLS nije imao nikakva utjecaja na kampanju te stoga njegova zagovaranja da se očuva liberalna pozicija nisu imala značajnijeg utjecaja na stranačku politiku u posljednje dvije godine, stoji u podijeljenom priopćenju za javnost. Istarsko županijsko vijeće HSLS-a podupire koaliciju s HDZ-om i ulazak u Vladu.

Vodstvo istarskog HSLS-a smatra moralnim činom davanje ostavki i nekandidiranje za stranačke dužnosti na skorom izbornom saboru HSLS-a, zakazanom za 17. siječnja. Odluka se, kako stoji u priopćenju za javnost, ne odnosi na Ivana Čehoka i Đurđu Adlešić koji su u svojim izbornim jedinicama jedini prešli izborni prag.


Pročitajte više