Levačić podnio ostavku na dužnost potpredsjednika HSLS-a

POTPREDSJEDNIK HSLS-a i međimurski župan Branko Levačić podnio je neopozivu ostavku na tu svoju dužnost u stranci jer je, kako je izjavio na konferenciji za novinare u Čakovcu, HSLS postigao katastrofalne rezultate na parlamentarnim izborima.

"Nepobitno je da su krivci za izborni poraz predsjednik HSLS-a Dražen Budiša, njegovi dopredsjednici, glavna tajnica i predsjednik Velikog vijeća, pa bi i oni trebali dati ostavku", drži Levačić.

"Međimurski HSLS-ovci nisu lošeg raspoloženja i loši rezultati mogu biti temelj za nov početak. Ostavku dajem jer osjećam političku i moralnu odgovornost zbog krajnje loših izbornih rezultata. HSLS-u je potreban politički stečaj i to bi bio prvi korak k ozdravljenju stranke", ocijenio je Levačić. Naglasio je da međimurski HSLS, kao najjače stranačko županijsko vijeće, ima pravo to tvrditi pa očekuje da će posljedice snositi i sam stranački vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Dražen Breglec ocijenio je da je stranka u protekle dvije godine pod vodstvom Dražena Budiše išla u krivu smjeru. "Trebamo se vratiti svojim izvornim načelima, što je međimurski HSLS njegovao od osnutka", ocijenio je, najavivši da će županijski HSLS ostati u Županijskoj skupštini u koaliciji s HNS-om i HSS-om.

Franjo Makovec i Josip Grivec, dopredsjednici međimurskog HSLS-a, složili su s tvrdnjama Levačića i Bregleca da je za loš izborni rezultat isključivo kriv stranački vrh, istaknuvši da su potrebne korjenite promjene kako bi se poboljšao poljuljan ugled HSLS-a.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara