Istarski HSLS podupire referendum protiv rasprodaje obale

SABORSKA zastupnica i predsjednica istarskog Županijskog vijeća HSLS-a Jadranka KatarinčićŠkrlj na današnjoj je konferenciji za novinare u Buzetu podržala IDFovu inicijativu da se raspiše referendum protiv rasprodaje istarske obale.

Po njezinim riječima, istarski HSLS protivi se rasprodaji obale, turističkog zemljišta i nekretnina u vlasništvu jedinica lokalne samouprave jer, kako je rekla, "za takve rasprodaje nema opravdanja s obzirom na to da se potrebe za gospodarskim razvojem mogu regulirati putem najma i koncesija, a time se osiguravaju stalni izvori financiranja za jedinice lokalne samouprave".

"Proces bogaćenja pojedinaca i rasprodaje općinske i gradske imovine, u koju su u pravilu uključeni IDS-ovi dužnosnici, potrebno je zaustaviti i onemogućiti", istaknula je Katarinčić-Škrlj. Dodala je kako HSLS zahtijeva obustavu prodaje nekretnina u vlasništvu jedinica lokalne samouprave u Istri te provedbu revizije nad dosadašnjim prodajama.

Govoreći o cestogradnji u Istarskoj županiji Katarinčić-Škrlj je napomenula kako se državna cesta Buzet-Ponte Porton-Novigrad ne gradi iako je planom predviđena, dok gradnja zapadnog kraka Istarskog ipsilona, po njezinim riječima, kasni već tri godine. Upravo zbog toga, kako je najavila, sutra će se u Saboru glasovati o HSLS-ovu prijedlogu da se zapadni krak Istarskog ipsilona odmah gradi u punom profilu kao autocesta.

(Hina) dspo vkn

Pročitajte više