Rabac: Svečano uručene "Plave zastave"

"PLAVU zastavu", međunarodnu nagradu za ekologiju i kvalitetu, ove je godine osvojila 61 hrvatska plaža i 16 marina koje su zadovoljile visoke ekološke kriterije te kriterije sigurnosti kupača i gostiju.

Tim je povodom danas u Rapcu održano svečano uručenje Plavih zastava, na kojem je direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić istaknuo da je među 2890 Plavih zastava, koliko će ih se ovog ljeta zavijoriti širom Europe, 77 stiglo u Hrvatsku što je tridesetak više nego lani. Međutim, drži on, postoji svojevrsna neuravnoteženost u njihovu rasporedu s obzirom na to da ih je polovica u Istri, dok ostatak hrvatske obale zasad zaostaje.

Tijekom današnje svečanosti u Rapcu, gdje je podignuta Plava zastava na plaži "Lanterni", upozoreno je kako će već iduće godine kriteriji za osvajanje Plavih zastava biti oštriji jer će plaže morati imati uvježbane spasioce, a marine će se morati pobrinuti za rješavanje problema otpadnih voda.

Među dobitnicima Plave zastave za plaže je 26 tvrtaka i pet jedinica lokalne samouprave.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše Plavih zastava za plaže dodijeljeno je Plavoj laguni iz Poreča (9) i Istraturistu iz Umaga (7). Plavu zastavu dobila je i novigradska Laguna, Riviera Holding iz Poreča, vrsarska Anita, Jadran-turist iz Rovinja, Rabac, Vecla iz Krka, Zlatni otok Krk, Jadranka iz Maloga Lošinja, tvrtka Box iz Dramlja, GKTD Murvica i Jadran iz Crikvenice, Akvagan Selce, GKTD Ivanj iz Novoga Vinodolskoga. Dobitnici Plave zastave su i Turisthotel i Borik iz Zadra, Primošten, Bačvice plaža i Hotel Split iz Splita, Mladina iz Podstrane, Hotel Osmine Slano, HTC Dubrava Babin Kuk i Hotel Neptun iz Dubrovnika, hoteli Croatia Cavtat i AQuacity iz Varaždina.

Za održavanje i uređenje plaža nagrađeni su gradovi Poreč, Rab i Novalja te općine Brela, Omišalj i Baška.

Najviše nagrada za čistoću i uređenost marina dobio je opatijski ACI-Club za deset marina od Umaga do Dubrovnika.

Po jedna Plava zastava uručena je tvrtkama Tehnomontu - Marina Veruda iz Pule, Marini Punat, Tankerkomercu i SAS-u iz Zadra, tvrtki Primošten i Laguna Tradeu iz Rogoznice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara