Istraga protiv Čovića zbog "Lijanovića"

TUŽITELJ posebnog Odjela za organizirani kriminal i korupciju pri tužiteljstvu BiH Mats Mattson u utorak je i službeno upoznao hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića sa zahtjevom za provedbu istrage protiv njega koja se odnosi na slučaj mesne industrije "Lijanovići", potvrdio je u izjavi za Hinu Čovićev branitelj mostarski odvjetnik Josip Muselimović koji je nazočio sastanku s tužiteljem Mattsonom.

"Upoznati smo sa sadržajem naloga, odnosno zahtjeva za provedbu istrage. Moje je mišljenje da taj zahtjev ne može imati nikakve veze s Čovićem", rekao je Muselimović. On nije želio detaljnije govoriti o sadržaju naloga za provedbu te istrage protiv Čovića.

Prema ranijim napisima bosansko-hercegovačkih tiskovina Dragan Čović je svojedobno, dok je bio ministar financija Federacije BiH, navodno oslobađao mesnu industriju "Lijanovići" plaćanja poreza čime je kršio carinski zakon. Na taj način, kako su tvrdile tiskovine, oštećen je proračun Federacije BiH za više desetaka milijuna konvertibilnih maraka.

Pročitajte više