Istrani preko interneta kupili auto iz Britanije. Nikad im nije došao

Ilustracija: 123rf

POREČKA je policija zaprimila prijavu 44-godišnjakinje i 53-godišnjaka da su prevareni prilikom kupnje automobila.

Naime, muškarac i žena su putem internetske stranice za prodaju vozila pronašli povoljnu ponudu za kupnju osobnog automobila VW Polo iz Velike Britanije te su nakon kraćeg dopisivanja s osobom, koja se predstavila kao predstavnik trgovačkog društva, dogovorili kupnju vozila. Uplatili su dogovoreni novčani iznos, no rok za dostavu je prošao, a automobil još uvijek nije bio isporučen. Pokušali su kontaktirati predstavnika trgovačkog društva, ali on im se prestao javljati, dok je Internet stranica putem koje su pronašli automobil ugašena te su 44-godišnjakinja i 53-godišnjak shvatili da su prevareni za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Budući se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, policija upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila.  

Najčešće se, upozoravaju iz policije, radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Prevaranti također često navode da zbog financijskih, obiteljskih ili različitih objektivnih problema moraju što prije prodati automobil te da im je to isplativije u inozemstvu nego u njihovoj zemlji. Policija stoga upozorava građane da kod takvih oglasa budu oprezni te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.

Pročitajte više