Istražni zahtjev protiv Buzolića i ostalih

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je danas Istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv 11 osoba, na čelu s nekadašnjim upraviteljem Telekomunikacijskog centra Jurjem Buzolićem, zbog više kažnjivih djela protiv službene dužnosti i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja.

Riječ je o 11 vodećih osoba nekadašnjeg Telekomunikacijskog centra Split, koje predvodi nekadašnji upravitelj TKC-a Juraj Buzolić, za koje je splitska policija 21. veljače na konferenciji za novinare objavila da je nakon kriminalističke obrade protiv njih podnijela kaznene prijave za gospodarski kriminal.

U današnjem priopćenju za medije, koje je potpisala županijska državna odvjetnica Inka Jurišić, stoji da se spomenute osobe terete da su kažnjiva djela počinile u razdoblju od 1995. do 2001. godine, te da je tim djelima većem broju fizičkih i pravnih osoba pribavljena znatna imovinska korist, odnosno da je Hrvatskim telekomunikacijama počinjena šteta od najmanje 16 milijuna kuna.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu također je od Odjela gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske zatražilo dodatnu kriminalističku obradu u ovom predmetu u odnosu na određene činjenice i poslovne događaje, koji nisu obuhvaćeni istražnim zahtjevom.

Pročitajte više