Ištvančićev "Bunarman" na festivalu dokumentaraca u Njemačkoj

Dokumentarni film "Bunarman", redatelja Branka Ištvančića, u proizvodnji Dokumentarnog programa HRTa 2003., uvršten je u konkurenciju Međunarodnoga filmskog festivala dokumentARTa u Neubrandenburgu u Njemačkoj koji se održava od 5. do 10. listopada 2004., izviješteno je večeras iz Dokumentarnog programa HTVa.

Ištvančićev film bit će prikazan u subotu, 9. listopada.

Festival dokumentarnog filma u Neubrandenburgu nastao je kao nacionalna smotra dokumentarnog filma još u doba Istočne Njemačke (DDR), a danas pokušava međunarodnim značajem staviti naglasak na kvalitetna ostvarenja dokumentarnog filma iz država srednje i istočne Europe.

Ištvanićev "Bunarman" jedini je hrvatski dokumentarac koji je ove godine uvršten u službeni festivalski odabir Međunarodnoga filmskog festivala dokumentART-a.

lako je nastao u vrlo skromnim produkcijskim uvjetima HRT-a, taj 30-minutni Ištvanićev dokumentarac do sada je bio uvrštavan na već 18 festivala i primio više važnih nagrada (Najbolja režija i Oktavijan za najbolji dokumentarni film u Hrvatskoj 2003., te Najbolja režija u Rumunjskoj i Najbolji dokumentarni film u Italiji 2003.).

Branko Ištvančić (1967.) diplomirao je godne 1999. filmsku i TV režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više