Iveković odbacio optužbe uprave ´Croatia Busa´

PREDSJEDNIK Novog sindikata Mario Iveković odbacio je danas tvrdnje zamjenika člana uprave ´Croatia busa´ da iza radnika koji prosvjeduju stoji ´treća osoba´ kojoj je u interesu baciti tu tvrtku u stečaj.

Iveković je na konferenciji za novinare kod ulaza u ´Croatia bus´, kojeg još uvijek blokiraju nezadovoljni radnici te tvrtke, komentirao jučerašnje izjave zamjenika člana uprave Trpimira Sulića o posljednjim događajima u tvrtki.

Sulić je izjavio da je dnevni gubitak tvrtke zbog štrajka između 80 i 90 tisuća kuna, što je, naglasio je Iveković, potpuno netočno, jer na temelju informacija o prometu koji prijavljuje ispada da su mu gubici veći od ukupne dnevne zarade.

To je samo još jedan argument za Trgovački sud, Državno odvjetništvo i policiju, dodao je.

Iveković je najavio da će, s obzirom na to da je skupljena sva potrebna dokumentacija, već idući tjedan biti podnesena tužba protiv Sulića. Također, tražit će se upis radnika kao malih dioničara i osporiti vlasništvo obitelji Sulić nad tvrtkom ´Croatia bus´.

Po njegovim riječima, netočne su izjave pojedinih lojalnih radnika koji su potvrdili Sulićeve riječi da su radnici dobrovoljno posuđivali novac ne bi li se deblokirao račun tvrtke.

Mislim da nitko ne može povjerovati u tako apsurdno objašnjenje, ustvrdio je Iveković, ponovivši kako on ima informacije da se radnicima tada prijetilo otkazom.

Komentirajući Sulićevu izjavu da zadnji događaji nisu štrajk već pobuna, Iveković je rekao kako Sulić nije mjerodavna osoba koja može procijeniti što je štrajk, a što nije.

Četrdesetak od 390 radnika ´Croatia busa´ blokirali su 5. studenoga tvrtku tražeći smjenu sadašnje uprave i imenovanje nove koja bi vodila tvrtku do završetka sudskih postupaka koji se zbog navodnih malverzacija vode protiv bivšeg direktora Leona Sulića.

Pročitajte više