Ivić Pašalić obišao zajednicu Cenacolo

PREDSJEDNIČKI kandidat Hrvatskog blokaPokreta za modernu Hrvatsku dr. Ivić Pašalić posjetio je danas, u povodu blagdana Svete obitelji i Dana iseljenika, štićenike Zajednice za rehabilitaciju ovisnika o drogama "Cenacolo" u Šarengradu nedaleko od Iloka.

"Hrvatska obitelj danas je vrlo ugrožena. Droga je samo posljedica nefunkcioniranja obitelji koju nagrizaju brojne slabosti. Suočeni s moralnim i životnim dvojbama te potaknuti lošim primjerima iz zajednice, mladi ljudi izgube osjećaj što je dobro, a što zlo te se tada okreću raznim zlima, a droga je samo jedno od njih", rekao je Pašalić tijekom susreta sa štićenicima Zajednice "Cenacolo".

U toj zajednici danas se nalazi 45 štićenika iz Hrvatske i drugih europskih zemljama, od kojih je najveći broj bivših ovisnika o drogama.

Predsjednički kandidat Ivić Pašalić tijekom posjeta Zajednici "Cenalcolo", koja se nalazi u franjevačkom samostanu u Šerengradu, bio je nazočan zajedničkoj molitvi štićenika i ručku.

U razgovoru s novinarima Pašalić je poručio kako će se, ako postane predsjednik, zauzimati za energični obračun s onima koji trguju drogom te će poticati solidarnost hrvatskih građana prema ugroženim kategorijama stanovništva.

"Zloporaba droga najveće je zlo za male narode. Najviše pogađa mladež te tako unesrećuje i razara obitelji", rekao je Ivić Pašalić dodajući kako "obitelj u Hrvata nije samo, kako tvrde ljevičarski teoretičari, tvornica konzervativnog morala".

"Hrvatska obitelj je i čuvarica hrvatskog nacionalnog indentiteta te njegovog stožernog elementa - katolištva", istaknuo je.

U pratnji članova izbornog stožera te obitelji dr. Ivić Pašalić tijekom boravka u Šarengradu bio je nazočan i misnom slavlju u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla.

Pročitajte više