Ivica Lovrić više nije zaposlenik Grada Zagreba

Foto: Hina

IVICA Lovrić, dugogodišnji bliski suradnik pokojnog USKOK-ovog optuženika i gradonačelnika Milana Bandića, više nije zaposlenik Grada Zagreba. Za Index su to potvrdili uz Grada.

Inženjer prometa Lovrić je u Bandićevoj eri, između ostaloga, bio pročelnik Ureda za obrazovanje te savjetnik gradonačelnika. Na toj poziciji je dočekao pobjedu Tomislava Tomaševića na izborima za gradonačelnika Zagreba te je krenuo u javnu kampanju napada na svog novog šefa.

Plaćali smo ga 18 tisuća kuna mjesečno da hoda po medijima i blati Tomaševića

"Ja sam profesionalac iz bivše vlasti, a novi gradonačelnik ne uvažava nikakve savjete koje mu dajem. Pisanim sam mu se putem obraćao, ali on očito ima druge prioritete, a moglo mu je jako koristiti. Ja sam od Nove godine počeo javno iznositi stavove, ali gradonačelnik niti to ne uvažava", požalio se svojedobno Lovrić na N1.

>> Ovog savjetnika u Zagrebu plaćamo 18.000 kuna. Hoda po medijima i pljuje Tomaševića

Primao je neto plaću od 18 tisuća kuna te se priključio kampanji obiteljaša protiv Tomaševićeve odluke o ukidanje kontroverzne i skupe mjere roditelj odgojitelj koju je svojedobno uveo Bandić.

Aktivirao mandat u Gradskoj skupštini

U novoj sistematizaciji gradske uprave koju je u skladu s važećim zakonima i uz podršku Gradske skupštine proveo gradonačelnik Tomašević, Lovrić je ostao neraspoređen. Danas mu je istekao rok u tom svojstvu te je konačno prestao biti zaposlenik Grada Zagreba.

Neslužbeno doznajemo kako je aktivirao svoj mandat u Gradskoj skupštini koji je dobio na listi Bandićeve stranke pa će vjerojatno tamo nastaviti svoju kampanju protiv Tomaševića.

No više ga za to neće plaćati građani Zagreba 18 tisuća kuna mjesečno.

Pročitajte više