Ivica Puljak o novom proračunu: Pa jesu li oni normalni!

Foto: Index/Ivica Puljak

"DRAGI prijatelji, unaprijed se ispričavam na ovom postu, još se nisam navikao pisati ovakve postove, pune negativnih osjećaja. Ali nekad treba pokazat i osjećaje, kakvi god oni bili", započeo je znanstvenik Ivica Puljak u svojem komentaru na novi proračun kojeg je objavio na svojem Facebook profilu.

Naime, u novom proračunu za obrazovanje i znanost namijenjeno je 158 milijuna kuna manje nego lani.

"U prijedlogu proračuna vidim da MZOS ima manji proračun za 158 milijuna kuna. Sad brojim do 1000 ... pa jesu li oni normalni!!!! Ovo je najdiplomatskiji mogući izraz za ovako katastrofalnu najavu.

Jedan on mojih najčvršćih uvjerenja je da se budućnost jedne zemlje zasniva ne samo na znanju nego i na ZNANOST! I umjesto da se planira povećanje sredstava, ali istovremeno i drastična reforma sustava znanosti koja će voditi većoj kompetitivnosti i internacionalizaciji (reforma obrazovanja je u tijeku), većini ministarstava se sredstva povećavaju, a MZOS-u se smanjuju.Sve u svemu apsolutna katastrofa.

Petar Škorić, nadam se da ćeš glasovati protiv ovog proračuna, koji direktno ugrožava temelje hrvatske državnosti i domoljublja (da se izrazim tvojim jezikom).

Davor Huić, molim te savjetuj vladi da se rasformira i da se ekipa koja ju je sastavila više ne javlja da vodi niti kućni savjet, a kamoli državu. To je ujedno i jedini savjet koji im treba ponavljati svaki dan", napisao je Puljak.

Pročitajte više