Ivica Rožić sproveden u gospićki zatvor

NA TEMELJU odluke Vrhovnog suda, koji je prihvatio žalbu Županijskoga državnog odvjetništva što nije određen pritvor Ivici Rožiću, djelatnici ličkosenjske Policijske uprave sproveli su osumnjičenog Rožića u gospićki Okružni zatvor.

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Gospiću u dva navrata nije prihvatilo zahtjev o Rožićevu pritvaranju, na što se ponovno Vrhovnom sudu žalilo Županijsko državno odvjetništvo.

"Rožić je osumnjičen za 14 kažnjivih djela podmetanja eksploziva pod kuće srpskih povratnika u Liku od 1996. do 1998. (ugrožavanje općeopasnim činom ili sredstvom, članak 271 i 263 KZ-a), rekao je predsjednik Raspravnog vijeća Županijskog suda u Gospiću Pavo Rukavina.

Tijekom glavne rasprave, dodao je Rukavina, najavljene za početak lipnja, u slučaju Rožić saslušat će se više od 20 svjedoka.

Rožićev odvjetnik Mirko Ružić nije želio komentirati odluku Vrhovnog suda i očekuje da će se na glavnoj raspravi u najkraćem roku podastrijeti svi potrebni dokazi te da će se Rožić braniti sa slobode.

Rožić je 24. ožujka oslobođen na suđenju tzv. gospićkoj skupini optuženoj za ratne zločine nad civilnim stanovništvom na gospićkom području u jesen 1991. i pušten je iz pritvora. Isti dan za nj je zatražen pritvor u istražnom postupku koji se od rujna proše godine vodi na Županijskom sudu u Gospiću zbog sumnje da je podmetao eksplozivne naprave pod kuće srpskih povratnika.

(Hina) kp dd

Pročitajte više