Ivo Josipović: Vratite "Latinicu" na HRT!

DIO POTPISNIKA peticije za povratak Latinice u program javne televizije danas se na Pantovčaku sastao s Ivom Josipovićem. "Sastanak je prošao jako dobro", rekao nam je Gordan Malić koji ističe da je i Josipović gledatelj i ljubitelj "Latinice".

> Dvadeset urednika i novinara peticijom zahtjeva: Vratite Latinicu!

Sastanku na Pantovčaku nazočila je, kako kaže Malić, "reprezentativna ekipa iz različitih medija". Osim kompletne ekipe "Latinice", s predsjednikom su razgovarali i Denis Kuljiš, Matija Babić, Željko Matić... "Okupili smo se s idejom da zaštitimo javni prostor, koji je naš zajednički prostor, od političke cenzure", kaže Malić.

"'Latinica' je bila jedna od najgledanijih emisija, ne samo u Hrvatskoj, nego i u čitavoj regiji, a i komercijalno je bila vrlo uspješna. Potpisnici peticije smatraju kako vodstvo HRT-a treba javnosti dati razloge ukidanja jednog od najuspješnijih medijskih projekata u Hrvatskoj, kojim su otvoreni mnogi demokratski procesi u i izvan Hrvatske", navodi se u priopćenju iz Josipovićeva ureda.

Predsjednik Hrvatske ističe kako je "Latinica" važna emisija za medijske, ali i šire društvene slobode, zbog čega je dao punu podršku inicijativi za povratak "Latinice" u program HRT-a. "Mislim da smo napravili ono što nam je bio cilj. Zainteresirali smo jedan dio vlasti za problem cenzure na HRT-u", kaže Malić.

Malić je vrlo zadovoljan razgovorom s Josipovićem i predsjednikovom reakcijom te naglašava kako se nada da će i javnost reagirati na sličan način. "Iskreno se nadam da će biti manje komentara tipa 'ako mu nije dobro, nek' si traži mjesto na drugoj televiziji'. Ti komentari previše podsjećaju na one 'ako mu nije dobro u Hrvatskoj, nek' si traži drugu zemlju'. Javna televizija je mjesto svih građana i pretplatnika", kaže Malić. 

Pročitajte više