"Zviždači" poručuju: Vratite nam "Latinicu"!

"Zviždači" poručuju: Vratite nam "Latinicu"!

Tekst: I.Kri.
Foto: Arhiva

UDRUGA "Zviždač" s Vesnom Balenović na čelu traži da se na program HRT-a vrati emisija Denisa Latina "Latinica".

> Denis Latin: HDZ i SDP zajedno prikrivaju kriminal na HRT-u!

"Elementarno pravilo svih javnih i komercijalnih televizija u svijetu, oduvijek je bilo da se najpopularnijim emisijama daju ekskluzivni termini, a da se emisije za koje je izgubljen interes javnosti i kojima je gledanost neprihvatljivo niska, skidaju s programa. To što vrijedi svugdje u svijetu, čini se da ne vrijedi jedino u Hrvatskoj. Kultna emisija 'Latinica' koja je gotovo dva desetljeća, ponedjeljkom kad je emitirana, poput magneta lijepila uz ekrane milijune gledatelja, čini se, za neke nije bila dovoljno dobra ili je bila preopasna prirodnom staništu pojedinaca iz vodstva HTV-a, pa su je odlučili ukloniti", stoji u priopćenju koji je potpisala predsjednica udruge Vesna Balenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako je "Latinica" dobila mnoga priznanja za osmišljavanje 500 epizoda. "Hrvatsko novinarsko društvo nagradilo je "Latinicu" više puta kao najbolje uređenu emisiju, a Denisa je proglasilo novinarom godine. "Latinica" je dobila nagradu "Festo" kao najgledanija emisija informativnog i političkog programa u Hrvatskoj. Na popularnom radiju 101 glasovima slušatelja, Denis je proglašen dva puta osobom godine", navodi se u priopćenju te se dodaje kako je Latin dobio i nagradu SEEMO-a za najboljeg novinara jugoistočne Europe te povelju Međunarodne lige humanista "Linus Pauling" za izgradnju mira u svijetu.

"Tražimo hitan nastavak emitiranja"

Balenović ističe i kako su "Latinicu" prepoznali i mnogi "zviždači", kojima je emisija omogućila da javno progovore i ukažu na društvenu nepravdu, kriminal, korupciju i kršenje radnih, ljudskih te drugih prava. "'Latinica' je brojnim pojedincima promijenila život, a brojnima dala nadu i vjeru", ističe Balenović te dodaje kako se u emisiji uvijek govorilo o iskrivljenom društvu. Na kraju se ističe kako "Zviždači" podržavaju "Latinicu" i traže hitan nastavak njezina emitiranja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara