Iz karlovačkog zatvora pobjegao pritvorenik

NOĆU sa srijede na četvrtak iz Okružnog zatvora u Karlovcu pobjegao je 25 godišnji pritvorenik iz Karlovca, priopćila je danas Policijska uprava Karlovačka.

U priopćenju se kaže kako je bjegunac nečim prepilio rešetke, no policija još ne zna kako je pobjegao, kaže se u priopćenju.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je da je pokrenuta uobičajena široka potraga za bjeguncem, a da će okolnosti bijega i moguće propuste u Okružnom zatvoru u Karlovcu istražiti Ministarstvo pravosuđa.

"O tom su događaju odmah jučer u jutro obaviještene sve Policijske uprave, pojačano se nadziru granični prijelazi i kontroliraju putnici bjegunčeve građe i opisa, a šira javnost o detaljima nije obaviještena zbog procjene da je u konkretnom slučaju nepotrebno uznemiravanje javnosti", rekao je Mehun.

Budući da zbog praznika matična evidencija Uprave zatvora danas ne radi, dežurni pravosudni policajac Željko Pavlačić nije znao reći za koje je kazneno djelo bjegunac pritvoren i od kada.

U policijskom dosjeu toga pritvorenika četrdesetak je kaznenih djela tipa krađa, krivotvorenja, nasilničkog ponašanja, remećenja javnog reda i mira i drugih, doznaje se u Operativno komunikacijskom centru.

(Foto: Arhiva)

Pročitajte više