VIDEO Predsjedništvo HDZ-a: Obračun s bivšim predsjednicima je prošlost, Karamarko ostaje u stranci

Foto: FAH

TOMISLAV KARAMARKO podnio je danas ostavku na funkciju predsjednika HDZ-a. Nakon što je svoju odluku obznanio javnosti, u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma sastalo se Predsjedništvo stranke koje je raspravljalo o Karamarkovoj ostavci i njegovim mogućim naslijednicima.

>> Tomislav Karamarko podnio ostavku

Tijek događaja:

13:00 Milijan Brkić, koji je nakon ostavke Karamarka preuzeo vođenje HDZ-a, obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva. OPŠIRNIJE

12:35 "Ne vidim nikakve drame, samo želim jedinstvo i pobjedu HDZ-a na izborima. Ne znam tko će biti moj naslijednik", komentirao je Karamarko nakon sjednice Predsjedništva.

12:10 Željko Reiner, Ivan Šuker i Miro Kovač prošli su pored novinara bez komentara.

12:05 Završila je sjednica Predsjedništva. Milinović: Poruka svim domoljubima - HDZ je ostao jedinstven. Pobijedit ćemo na idućim izborima".

Hasanbegović je kazao da će se iduća sjednica Predsjedništva održati u četvrtak. OPŠIRNIJE.

11:00 Kao predsjednika HDZ-a vidim onoga koga članstvo izabere, komentirao je Hasanbegović.

10:55 "Čestitam Tomislavu Karamarku što je dao ostavku", kazao je pri ulasku u stranku Darko Milinović. "10.000 članova HDZ-a Ličko-senjske županije žele domoljuba. Mi smo pripravni, na nogama. Plenković ima neke od karakteristika istinskog HDZ-ovca i domoljuba", kazao je.

10:51 Ivan Šuker stigao je u središnjicu stranke, ali je odbio davati bilo kakve komentare.

10:50 "Znam da postoji veliki interes javnosti, ali dozvolite da ovu situaciju sredimo unutar obitelji. HDZ je uvijek u teškim trenucima donosio hrabre odluke, pa će tako i sada. Još uvijek imamo predsjednika stranke. Plenković je jedan od kandidata koji je najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a, mi još uvijek imamo predsjednika, a tko će u konačnici biti, to ćemo vidjeti", rekao je uoči sjednice Oleg Butković.

10:30 Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto šefa HDZ-a. OPŠIRNIJE.

Pročitajte više