Iz oštećenog plinospremnika u pulskom naselju Veruda Porat istječe plin pomiješan s vodom

IZ PLINOSPREME između naselja Veruda Porat i Pješčane uvale u Puli danas je u poslijepodnevnim satima zbog pukotine na rezervoaru počela istjecati voda pomiješana sa plinom, što je dobrano preplašilo stanovnike tih naselja.

Kako prenose internet portali Regional express i Barkun, na teren su odmah izašli djelatnici plinare koji utvrđuju stupanj oštećenja, postavljena je i policijska blokada na cesti za Pješčanu uvalu, a nakon intervencije vatrogasaca evakuirano je i sedam obitelji koje žive u neposrednoj blizini spremnika.

Na mjesto događaja izašli su i gradonačelnik Pule Boris Miletić, članovi puskog Stožera za zaštitu i spašavanje i direktor Plinare Pula Dean Kocijančić.

Kocijančić je izjavio da se mala pukotina na plinospremi iznad marine Veruda, koja je nastala prije dva dana, danas oko 15 sati proširila i izazvala istjecanje vode iz spremnika.
 
On je uvjerio građane kako nema razloga za strah jer se ne radi o velikom istjecanju plina, već iz pukotine curi voda pomiješana sa plinom. On je upozorio da bi zbog sanacije pukotine narednih sati moglo doći do poteškoća u opskrbi plinom u gradu.

Pročitajte više